info@tototravel.com +31 6 54 25 13 07

Het team van Toto Travel

Tanto
Tanto (Java)

Tanto is erg vriendelijk, bescheiden en betrouwbaar. Hij staat altijd voor je klaar en probeert de reis volledig op jouw af te stemmen ("Het is jouw feestje"). Hij spreekt erg goed Nederlands. Tanto is onze manager op Java.

Tarno
Tarno (Java)

Tarno is een broer van Tanto. Betrouwbaarheid, vriendelijkheid en professionaliteit zijn woorden die op hem van toepassing zijn. Hij heeft inmiddels zijn huis af kunnen bouwen en een nieuwe Toyota Innova gekocht.

Bowo
Bowo (Java)

Bowo spreekt Nederlands. Hij weet goed de weg op heel Java, van Jakarta tot Ketapang. De gasten vinden het altijd prettig reizen met hem.

Made
Made (Bali)

Made (Dek Ngurah) is de zwager van Willet en heeft de auto’s op Bali overgenomen na diens overlijden. Daarvoor reed hij ook al voor onze gasten als Willet bezet was. Hij spreekt Engels en kan zich verstaanbaar maken in het Nederlands.

Ajib
Ajib (Solo)

Ajib is onze gids in Solo. U kunt met hem mee op een fietstocht langs de rijstvelden waarbij u verschillende home factories bezoekt. Ajib is erg enthousiast en laat u aan het begin ook vaak zijn huis even zien.

Dadang
Dadang (Java)

Dadang is gespecialiseerd in west Java. Hij weet veel nostalgische plekken en restanten van het koloniale verleden (bijv. kazernes, erevelden) terug te vinden, voor zover nog aanwezig natuurlijk.

Trisno
Trisno (Java)

Trisno komt uit Wonosari bij Yogyakarta, net als Tanto. Hij is erg vriendelijk en beleefd en u bent bij hem absoluut in goed handen; hij heeft al ruim 10 jaar ervaring als chauffeur.

Nursudi
Nursudi (Java)

Nursudi spreekt prima Engels en is erg vriendelijk en flexibel. Hij woont vlakbij de Borobudur en heeft ruim 6 jaar ervaring als chauffeur voor toeristen.

Iwan
Iwan (Java)

Iwan woont in Yogya, spreekt prima Engels en kent Oost-Java op zijn duimpje. Hij is een betrouwbare chauffeur met ruim 5 jaar ervaring.

Alit
Alit (Java)

Alit is onze gids bij een bezoek aan de Glenmore plantage in Kalibaru en gaat ook mee als u een excursie boekt naar Sukamade waar de schildpadden hun eieren komen leggen. Hij weet veel te vertellen over het nationale park tussen Kalibaru en Ketapang.

Penny
Penny (Java)

Penny is al sinds 1986 actief in het toerisme bij verschillende reisorganisaties. Nu is hij al enige tijd freelance chauffeur en rijdt hij voor Toto Travel. Penny heeft van 1997 tot 2004 als huismeester gewerkt in een Nederlands dorpscomplex op Bali, dus hij verstaat goed Nederlands. Penny woont op West-Java met zijn vrouw en vier dochters.

In Memoriam

Willet
Willet

Willet, ook wel Ketut genoemd, was sinds 2012 onze manager en chauffeur op Bali, maar bovenal een goede vriend. Hij is op 11 maart 2021 veel te vroeg en veel te jong overleden. Wij herinneren hem als een geweldig mens, zeer vriendelijk, sympathiek en innemend. Willet was bovendien een kundige, hardwerkende en goedlachse gids en chauffeur en deed zijn werk altijd met veel plezier. Kenmerkend was zijn grote betrokkenheid bij zijn gasten. Wij missen hem nog elke dag.

Gatot
Gatot

Gatot was onze gids en becak fietser in Yogyakarta. Hij is op 22 juli 2021 overleden. Net als Willet veel te vroeg en veel te jong. Hij laat een vrouw en vier kinderen achter. Gatot was een vriendelijke, beleefde en bescheiden man. Samen met Gatot hadden we een mooie becaktour door yogya en een wandeltocht door een traditionele kampung ontwikkeld. Gatot was daar trots op en vond het leuk om zijn gasten over de gebruiken en de leefgewoonten in de kampung te vertellen. We gaan hem missen.